Veste proasta pentru toti tinerii ce au apelat la “Prima Casa”

Veste proasta pentru toti tinerii ce au apelat la “Prima Casa”

Persoanele care au apelat la creditele “Prima Casa” au primit o veste proasta la inceput de an. Astfel, cum indicele ROBOR, cel de care depind creditele in lei, s-a majorat, ratele lunare vor creste si ele.

De asemenea, este de preferat ca in urmatoarea perioada, toate creditele ce vor fi facute sa fie cu dobanda fixe, deoarece se estimeaza o continua crestere a dobanzilor.

Indicele ROBOR a ajuns de la 0.7% in luna octombrie a anului trecut la 0.9%. Astfel, daca la un credit de 50.000 de euro, rata era de 911 lei, acum, rata a ajuns a 936 de lei, ceea ce inseamna o diferenta de 25 de lei.

Iata ce au declarat persoanele familiarizate cu domeniul bancar:

Ciprian Dascălu, economist-şef: „Ne aşteptăm ca în decursul anului 2017 să vedem o creştere graduală a ratelor de dobândă, determinată şi de revenirea inflaţiei în teritoriu pozitivă”.

Irina Chiţu, specialist financiar: „Avantajul major este avansul de doar 5%, iar costurile – dobânda este foarte bună, cu marja la dobânda peste ROBOR la 3 luni de maxim 2%, deci practic şi băncile la rândul lor ar putea să vină cu o diferenţiere până în această marjă”.

In ultimii 7 ani, numarul romanilor care au apelat la credite “Prima Casa” este de aproximativ 200.000.