Veste proasta pentru soferi!RCA-ul s-a scumpit.Cat vei plati?

Veste proasta pentru soferi!RCA-ul s-a scumpit.Cat vei plati?

Ministerul de Finante a publicat noile tarfie RCA, pe care ASF le-a aprobat impreuna cu patronatele din Transporturi.Timp de 6 luni de la adoptarea legii, firmele de asigurări nu au voie să propună prețuri mai mari decât cele stabilite. Preturile RCA au crescut si cu 30% la unele categorii si grupe de varsta.

Tinerii sub 25 de ani care au un motor de peste 2500 capicitatea cilindirca vor plati cel mai mult si anume 3.087 de lei pe an. 541 de lei este suma cea mai mica care va fi platita de soferii peste 60 de ani cu masini a caror capicitate  este intre 1200 si 1400 cmc(capacitatea cilindirca)

Cert este faptul ca prin acest proiect de HG, se instituie un mecanism de control al pieței asigurărilor obligatorii auto din România, prin stabilirea de catre ASF a tarifelor de prima maxime pe categorii de vehicule, tarife ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare RCA.

Tarifele de prima maxime pe categorii de vehicule au fost stabilite de către ASF în urma consultarilor cu asociațiile transportatorilor și cu societatile de asigurari și ca actul normativ a fost avizat de Consiliul Concurenței.

VEZI AICI NOILE TARFIFE RCA

In cazul depasirii nivelului maxim al tarifelor de prima cate societatile de asigurarea care practica asigurarea RCA constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei pana la 50.000 lei.

Ce parere aveti?Comentati in rubrica de comentarii de mai jos.

Sursa:Realitatea.net