Ultima ora! Traian Basescu nu mai este cetatean moldovean

Ultima ora! Traian Basescu nu mai este cetatean moldovean

Astazi, presedintele Republicii Moldova a semnat decretul prin care retrage cetatenia moldoveana fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu!

Decretul de acordare a cetateniei Republicii Moldova pentru Traian si Maria Basescu, a fost semnat de catre fostul presedinte, Nicolae Timofti, in vara anului trecut. Cetatenia a fost obtinuta de sotii Basescu in luna noiembrie 2016, Traian Basescu exprimandu-si si public dorinta de a vota la alegerile prezidentiale ce au avut loc in Moldova la finalul naului 2016.

Dorinta obtinerii cetateniei moldevene a fost expusa de Basescu astfel:“Solidaritatea a fost cea care m-a impins de multe ori in timpul celor 10 ani, cat am indeplinit functie de presedinte, sa intreprind actiuni in primul rand in favoare cetatenilor Republicii Moldova si al parcursului european al acestei tari. “

Odata cu schimbarea presedintelui din tara vecina, Igor Dodon, noul presedinte, a declarat ca ii va retrage lui Traian Basescu cetatenia moldoveana, lucru care,de altfel,s-a si intamplat.

Acest decret, care a fost semnat cu incalcarea legislatiei – toate avizele de la toate institutiile au fost negative, decretul a fost emis cu incalcarea legislatiei – de aceea acest decret pana la Anul Nou va fi anulat”, declara Igor Dodon, pe 27 decembrie.

Pana la urma, acest lucru nu s-a intamplat pana in Anul Nou, ci astazi. Nu s-a specificat insa, daca si sotiei fostului presedinte al Romaniei i-a fost retrasa cetatenia moldoveana.