Uleiul de palmier, beneficiile si partile daunatoare ale lui

Uleiul de palmier, beneficiile si partile daunatoare ale lui

Uleiul de palmier este folosit in mare parte pentru productia de cipsuri, creme si dulciuri, acesta este considerat mult mai sanatos ca cel de floarea soarelui.

Cativa cercetatori au o alta parere, acestia spun ca pe piata se afla cateva companii care produc uleiul de slaba calitate. Megan McSeveney, un purtator de cuvant al Food and Drug Administration, pe scurt FDA a spus ca: ,, Nu exista nicio interdictie in S.U.A in a folosii uleiul de palmier in mancaruri”.

Aceasta a explicat ca uleiul de palmier a avut o foarte mare contributie in productia de mancaruri de pretudindeni si este ceva specific pentru US. Commpania Ferrero a declarat ca productia lor de ulei de palmier are un nivel mai redus de bacterii daunatoare decat cele care se afla deja pe piata si si-au spus si secretul.

Acesta trebuie cules cu grija, stors in cel mai scurt timp posibil insa locul unde se desfasoara toate aceste procese trebuie tinut la o temperatura cat mai mica. Acesta devine foarte daunator cand este incalzit la o temperatura de peste 200 C deoarece poate emana anumite substante daunatoare care afecteaza serios produsul care este gatit in acesta.Se anunta ca se va da o posibila lege in care vei avea nevoie de o licenta pentru a folosi uleiul de palmier insa doar in cadrul companiilor.

Foarte multe marci cunoscute de dulciuri il foloseau, printre acestea se numara. Kit Kat,Cheerios, Nutri Grain, Pop Tarts. Acestea insa folosesc o cantitate mai mica datorita legii apropate din 2009 de catre PDF.