Turcia, lovita din nou! Inca un atentat in Tara Semilunei

Turcia, lovita din nou! Inca un atentat in Tara Semilunei

Turcia pare sa fie blestemata in ultimul timp, aproape in fiecare saptamana avand loc cate un atentat terorist cu urmari deosebit de grave.

Astazi, a venit randul orasului Izmir sa fie lovit de teroristi. o masina capcana a explodat in zona tribunalului din oras, incidentul soldandu-se cu 3 morti si aproximativ 8 raniti.

In preajma, se mai aflau 3 teroristi dotati cu grenade si mitraliere. Acestia au fost insa identificati de politie, doi fiind ucisi in timp ce teroristul care a reusit sa fuga este cautat de autoritatile locale.

Guvernatorul regiunii Izmir, a declarat ca in spatele acestui atentat s-a afla Partidul Muncitorilor din Kurdistan si nu cei din statul islamic (ISIS), asa cum se crezuse initial.

Reamintim ca in data de 10 decembrie, mai multe masini capcana au explodat pe o strada din Istanbul, locurile unde au fost amplasate fiind un stadion de fotbal ( al echipei Besiktas, ce tocmai avusese un meci pe teren propriu) si in zona unui club de noapte.

In noapte de Revelion, un atacator a deschis focul asupra persoanelor aflate intr-un bar. Ambele atacuri au fost revendicate de ISIS si au avut urmari extrem de grave.

turcia