Sumudica se joaca de-a plecatul. Nimic nu mai e sigur

Sumudica se joaca de-a plecatul. Nimic nu mai e sigur

Fara doar si poate, Marius Sumudica este unul din oamenii momentului in fotbalul romanesc. Dupa ce in primavara a adus primul titlu din vitrina Astrei Giurgiu, aseara, formatia giurgiuveana s-a calificat in primavara europeana dupa ce a remizat, pe Arena Nationala, 0-0, cu italienii de la AS Roma, iar, Austria Viena nu a reusit sa invinga la Plzen, inclinandu-se cu 2-3.

Surpriza serii a venit insa dupa incheierea partidei. Asa cum au existat zvonuri pe tot parcursul zilei, Marius Sumudica a declarat ca meciul cu formatia italiana a fost ultimul al sau la Astra. Acesta a lasat sa se inteleaga ca nu se simte respectat de patron si ca ar urma sa semneze cu turcii de la Gaziantep.

Totul parea pus la punct aseara, insa, cand turcii au aflat de clauza din contractul lui Sumudica, conform careia antrenorul trebuie sa plateasca 150.000 de euro pentru a-si relizia contractul, lucrurile au intrat in impas.

In aceasta seara, mutarea nu mai pare asa de sigura dupa cum a declarat si Sumudica:

“Referitor la situaţia mea. E pe departe de a fi rezolvată. Sunt discuţii. Vor mai dura spre miezul nopţii. Dacă nu voi ajunge la un consens, va cădea şi voi continua la Astra. Nu îmi permit să plătesc 150.000 de euro. Aici nu e problema că nu ar putea plăti turcii.

Când am avut discuţii, eu nu le-am zis de această clauză. În momentul în care le-am spus, a fost o chestie de principiu, ceva anormal. Am venit cu ceva nou şi i s-a părut ceva ciudat preşedintelui şi nu e de acord să plătească suma. Clubul mi-a cerut să plătesc banii până luni, după care voi fi liber. Secunzii să renunţe la banii pe care îi au de luat.

Mai este o sumă de bani de luat. Există din ceea ce mi s-a spus, primele de pe punctele pe care le-am făcut în această grupă. Eu aş avea de luat, din calculele mele, după discuţiile cu Buduru şi Dani Coman, 30.000 de euro.

Eu vreau să cad la învoială. Îmi era uşor să plec mâine în avion. Mă judecam doi ani, dar nu am vrut să fac asta, am trăit bucurii la acest club. Era de acord să luăm 3 jucători din iarnă. Săpunaru era unul dintre ei. Erau trei jucători importanţi, de care le-a plăcut la meciul de aseară, la care au fost prezenţi oficiali”