Stresul la locul munca: cauzele principale ale aparitiei lui

Stresul la locul munca: cauzele principale ale aparitiei lui

Stresul este de fapt o parte normală a vieții. Uneori, servește un scop util. Stresul te poate motiva pentru a obține acea promovare la locul de muncă, sau a alerga ultima milă a unui maraton. Dar, dacă nu obține un mâner de stres și devine pe termen lung, aceasta poate interfera serios cu locul de muncă, viața de familie și de sănătate. Mai mult de jumatate dintre americani spun ca lupta cu prietenii si cei dragi din cauza stresului, si mai mult de 70% spun ca prezinta simptome fizice si emotionale reale de la ea.

Citește mai departe pentru a afla de ce te-ai stresat, și modul în care stresul ar putea fi afectează sănătatea dumneavoastră.

Cauzele stresului

Toată lumea are diferite declanșatoare de stres. Stresul de lucru se află în fruntea listei, potrivit sondajelor de opinie. Patruzeci de procente dintre muncitorii din intreaga lume recunosc că se confruntă cu stresul de birou, iar un sfert spun de lucru este cea mai mare sursă de stres în viața lor.

Cauzele stresului de muncă includ:

*Nefericirea cauzata de  munca ta.

*Un volum mare de lucru sau o responsabilitate prea mare.

*Program de lucru prelungit.

*Un management defectuos, așteptările neclare ale muncii tale, sau  sa nu spunem în procesul de luare a deciziilor de lucru în condiții periculoase.

*Fiind nesigur cu privire la șansa de a avansa sau a riscului de reziliere.

*Nevoia de a avea  discursuri în fața colegilor care se confruntă cu discriminarea sau hărțuirea la locul de muncă, în special în cazul în care compania nu este de susținuta.