Situatia echipei Steaua prezentata de presa europeana

Situatia echipei Steaua prezentata de presa europeana

In Europa, cand spui Steaua Bucuresti, toata lumea isi aduce aminte de Duckadam si celebra finala a Cupei Campionilor Europeni din 1986, castigata in fata Barcelonei.

In tara asta, diverse personaje mai mult sau mai putin cunoscute publicului larg au dorit din tot dinadinsul destramarea formatiei.

Dupa ce a fost tarat prin tribunale si nesfarsite procese, Gigi Becali, a carui echipa a pierdut dreptul de a mai folosi stema si numele de Steaua , a luat o masura radicala. Astfel, pentru a nu falimenta clubul il va redenumi…FC STAR BUCURESTI.

Problemele cu Armata si decizia luata de finantorul gruparii bucurestene a fost dezbatuta azi si de cunocutul cotidian englez, The Sun.”Unul dintre cele mai cunoscute nume din fotbalul european o să dispară, după ce Steaua a confirmat că în curând se va numi FC Star. Giganții României își schimbă identitatea, după ce au pierdut procesul împotriva Ministerului Apărării […] giganții României au pierdut un proces împotriva Ministerului Apărării, luna trecută, în privința folosirii ilegale a numelui, patronul câștigătoarei Cupei Campionilor Europeni, Gigi Becali, a confirmat, luni, schimbarea denumirii”.

Patronul ros-albastrilor a confirmat de altfel, dupa cum sustin si englezii, schimbarea numelui. Intregul proces va dura 3-4 luni si nu va intampina nici o piedica din partea UEFA, dupa cum declara Becali:”Se va întâmpla în trei sau patru luni, probabil. UEFA nu are nicio problemă cu asta. Vom deveni FC Star”.