Simona Halep vs Dominika Cibulkova , marsul spre trofeu

Simona Halep vs Dominika Cibulkova , marsul spre trofeu

Maine dimineata, la Turneul Campioanelor, Simona Halep joaca meciul decisiv pentru accederea in semifinalele competitiei. Meciul de maine va fi unul cu mize diferite pentru cele doua combatante. Daca in cazul unei victorii, sportiva noastra are sanse mari de a accede in semifinale, adversara sa, slovaca Cibulkova joaca pentru onoare, ea fiind invinsa in cele doua meciuri de pana acum, 6-7,6-2,3-6 impotriva liderului mondial Angelique Kerber si 1-6,4-6 impotriva americancei Madison Keys. In schimb, Simona Halep a trecut in doua seturi de Keys (6-2,6-4) si s-a inclinat in fata lui Kerber (4-6;2-6).

Statistica intalnirilor directe este, in mod surprinzator, de partea Cibulkovai, aceasta conducand cu 3-2 in meciurile directe. Slovaca a castigat la S’Hertogenbosch pe iarba in 2011 (6-3,6-0), la Indian Wells in 2013 pe hard (7-5,7-6), si la Australian Open in 2014 pe hard (6-3,6-0), in timp ce Halep s-a impus in dispustele de la Bruxells in 2012 pe zgura (0-6,6-4,6-3) si anul acesta in finala de la Madrid,tot pe zgura (6-2,6-4).

De mentionat faptul ca, in cazul unei victorii in minimum de seturi, Simona Halep este calificata in semifinale. In cazul in care Halep va invinge in trei seturi, ea va depinde de meciul dintre Keys si Kerber, nemtoaica trebuind sa castige minim un set pentru ca Simona sa mearga in semifinale.

Amintim ca, in 2014 Simona Halep a pierdut finala Turneului Campionelor in fata liderului mondial din acel moment, Serena Wiliams(6-0,6-3), pe care o invinsese in meciul din grupe (6-0,6-2). Speram ca in acest an, dupa ce a pierdut in fata actualului numar 1 WTA, Kerber, in grupe, sa se revanseze intr-o eventuala finala impotriva acesteia.

[poll id=”2″]