Simona Halep si problemele generale ale sportivului roman

Simona Halep si problemele generale ale sportivului roman

Problema sportivului roman, indiferent de sportul practicat a fost intotdeauna aceeasi: mentalitatea.

Incepand cu anul 2013, usor usor, Simona Halep a iesit din tiparul obisnuit al sportivului roman, devenind mult mai matura in exprimarea pe teren si totodata in declaratii.

Nepunand la socoteala faptul ca, devenind un sportiv de top s-au marit si castigurile financiare, Simona a trait o perioada cu impresia ca un antrenor strain, de top este foarte costisitor, ea mizand pe un staff roman pana la colaborarea cu Wim Fissette. Totodata, vorbitul fluent al limbii engleze a constat un obstacol in ascensiunea Simonei, dupa cum ea insasi declara: “În primul rând, atunci gândeam aşa din cauza faptului că nu vorbeam foarte bine engleza, dar pe parcurs mi-am dat seama că mă descurc şi că pot vorbi cu oricine şi să înţeleg orice şi pot să exprim tot ceea ce simt legat de tenis. Poate şi financiar m-am gândit, antrenorii de top sunt foarte scumpi şi e normal, pentru că acolo sus şi sportivul câştigă bani. Aşa aveam eu atunci, mentalitatea noastră, a românului care nu prea are încredere că poate avea ceva de top, ori in echipă, ori să fie el în varf”, a declarat Simona  Gazeta Sporturilor.

Totusi, in momentul de fata, colaborarea cu Darren Cahill este una foarte buna, iar sportiva noastra pare sa se fi convins de ceea ce reprezinta un antrenor de top in viata unui tenisman.

Datorita performantelor realizate in acest an sub comanda lui Cahill, Simona este vazuta drept favorita pentru titlul de “Sportivul roman al anului”, in vederea lui George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis.