Simona Halep a ratat calificarea in semifinalele Turneului Campioanelor

Simona Halep a ratat calificarea in semifinalele Turneului Campioanelor

In aceasta dimineata, Simona Halep a fost invinsa de Dominica Cibulkova, din Slovacia, cu scorul de 3-6,6-7. Aceasta infrangere este sinonima cu eliminarea Simonei de la aceasta editie a Turneului Campioanelor, dupa un scenariu identic cu cel din 2015: debut cu victorie urmat de doi pasi gresiti.

La finalul partidei, campioana noastra a declarat:“Nu sunt foarte dezamagita ca nu m-am calificat. Am venit aici şi am dat tot ce am avut. Atat am putut în acest turneu si de-abia astept sa revin la anul. Ea cred ca a vazut ca backhand-ul nu e prea puternic azi, din cauza piciorului, si ca nu am putut sa imping si cred ca a meritat sa castige. A lovit toate mingile. Acest turneu a fost un bonus pentru mine. La jumatatea sezonului nu credeam ca voi fi aici. Sunt a treia oara consecutiv aici, dar nimic nu se schimba în legatura cu sezonul meu” . 

Totodata, sportiva noastra a precizat faptul ca sportiva slovaca a facut un meci bun si nu a dorit sa vorbeasca despre o problema la genunchi care a jenat-o pe parcursul meciului:”Genunchiul este ok ai nu am de gand sa vorbesc despre el. Cred ca a jucat bine, a avut un forehand bun. A dominat meciul. Am stat prea mult pe spatele terenului. Ar fi trebuit sa am o varietate mai mare de lovituri, dar nu am reuait sa castig meciul sau setul doi. Am luptat pana la finala si sunt împacata cu mine insami’.

In ciuda acestui insucces de la Turneul Campioanelor, anul 2016 a fost un an bun pentru Simona Halep, ea reusind sa-si adjudece turneele de la Madrid, Bucuresti si Montreal si cel mai probabil va incheia acest an pe locul 4 WTA, fiind al treilea an concusecutiv terminat in top 5. Odata anuntata colaborarea cu Darren Cahill  pentru sezonul 2017 speram ca sportiva noastra sa ramana in top si sezonul viitor.

 [poll id=”4″]