Sfaturi de la marile campioane pentru Simona Halep!

Sfaturi de la marile campioane pentru Simona Halep!

Inainte de inceperea noului sezon WTA, americanii de la CNN au realizat, cu ajutorul colaboratoarelor lor,Martina Navratilova si Chris Evert, o analiza a sezonului viitor, cele doua dand sfaturi sau criticand jucatoarele de top.

In ceea ce o priveste pe Simona Halep(4 WTA), cele doua au declarat:

Navratilova: “Se deplasează fantastic pe teren, dar cred că a suferit din punct de vedere mental în ultimul an. Simona, eşti antrenată de o minte sclipitoare a tenisului, Darren Cahill, şi nu profiţi de asta! Problema e că duce o luptă interioară care o trage în jos. Dacă vrei să fii perfecţionistă, cum am fost eu, trebui să îţi acorzi mai multă răbdare. Simona se supără prea repede, după doar câteva mingi, iar din această cauză pierde şi meciuri.Mai ai mult de jucat, dar nu trebuie să laşi timpul să treacă. Trebuie să faci în aşa fel încăt să-ţi controlezi mentalul. Chiar dacă eşti sănătoasă sau nu, chiar dacă într-o zi poţi alerga mai mult sau mai puţin, acestea sunt lucruri trecătoare, însă mentalul trebuie pus la punct repede”, a declarat fosta antrenoare a polonezei Radwanska, acum in varsta de 60 de ani.

Evert: “Am o singură critică la adresa ei – aş vrea să o ‘scutur’ puţin pe Simona şi să-i spun: ‘Fii pozitivă!’. Dacă vă amintiţi, Kerber obişnuia să îşi piardă calmul la fel ca Halep, făcea semne nervoase către staff-ul ei, dar acum s-a schimbat. De ce nu ar putea şi Simona să devină pozitivă? Halep a progresat puţin în ceea ce priveşte jocul din teren, are un prim serviciu mai puternic şi se mişcă incredibil de repede. Dar ajungem să vorbim tot despre mental, care o trage în jos. Sper însă că va reuşi până la urmă, e o jucătoare senzaţională”, a declarat Evert (61 de ani).

Totodata, cele doua au admis ca este cazul ca Simona sa reuseasca sa castige un turneu de Grand Slam, Navritilova si Evert avand fiecare cate 18 astfel de turnee in palmares.