Scandal în sistemul bancar. Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, vrea să reducă salariile şefilor băncilor de stat, CEC Bank şi EximBank, la circa 5.800 de euro pe lună de la peste 15.000 de euro pe lună

Scandal în sistemul bancar. Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, vrea să reducă salariile şefilor băncilor de stat, CEC Bank şi EximBank, la circa 5.800 de euro pe lună de la peste 15.000 de euro pe lună

Noul ministru al finanţelor, Florin Cîţu, vrea să reducă salariile conducătorilor executivi ai băncilor de stat, CEC Bank şi EximBank. 

În acest moment, directorul general (CEO) al CEC Bank este Bogdan Neacşu, iar directorul general al EximBank este Traian Halalai.

Ministerul Finanţelor este acţionarul majoritar al acestor două bănci. Amintim ca in data de 4 iulie 2019 a avut loc în localitatea Birda, județul Timiș, a treia ediție a seminarului de informare „Soluții de finanțare și dezvoltare a mediului rural 2019”, regiunea Timiș in care Cec Bank unde amintim ca Iulian Bucătaru, Directorul General Adjunct de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a făcut o analiză a liniilor de finanțare deschise în acest moment și a subliniat disponibilitatea AFIR pentru consiliere înainte de depunerea proiectelor pentru a avea o rată cat mai mare de reușită. La aceasta sesiune au fost prezentate soluții de finanțare și garantare dedicate celor care activează in mediului rural: fermieri, autorității publice, antreprenori, asociații neguvernamentale precum și alte instituții publice.

Finantarile bancare au fost prezentate de către Sorin Ionescu, Coordonator zonal CEC Bank împreuna cu Constantin Vartolomei, director al sucursalei CEC Bank Timișoara și Adrian Cocosila, director al sucursalei CEC Bank Reșița care la randul lor au prezentat ofertele Cec Bank România dedicate mediului rural. Puteti citi toata informatia despre solutiile planului de finantare prezentat de Cec Bank Romania prezentat si in publicatia Timisoara.biz.

Constantin Vartolomei Cec Bank

A fi bancher nu mai este cel mai căutat job. Salariile angajaţilor din bănci cresc mai puţin decât media pe economie

În luna iulie 2019, salariul mediu net din sistemul bancar a depăşit valoarea de 5.500 de lei net pe lună, dar bancherii nu mai sunt de câţiva ani printre preferaţii pieţei muncii.

A fi bancher nu mai este cel mai căutat job

Salariul mediu din sistemul bancar a ajuns la valoarea de 5.541 de lei net în luna iulie a acestui an, fiind cu 13% mai mare decât în perioada similară a anului trecut şi cu 29% mai mare decât luna iulie a anului 2015, arată datele centralizate de ZF pe baza informa­ţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.