Programul romancelor si clasamentul WTA la inceput de 2017

Programul romancelor si clasamentul WTA la inceput de 2017

Pregatirile pentru sezonul 2017 WTA au intrat pe ultima suta de metri. Sportivele noastre pregatesc in detaliu strategia pe care o vor aborda in noul an competitional.

Astfel, clasamentul WTA la inceput de an va gasi in prima suta mondiala 4 jucatoare din Romania: Simona Halep (locul 4 WTA), Irina Begu (locul 29), Monica Niculescu (locul 38), Sorana Cirstea (locul 79). In afara celor 4 mentionate, trag sperante ca in anul 2017 sa intre in prima suta mondiala Andreea Mitu, Alexandra Cadantu ori Alexandra Dulgheru.

Podiumul mondial este ocupat in ordine de nemtoaica Angelique Kerber, americanca Serena Williams si poloneza Agnieszka Radwanska. Poloneza, locul 3 WTA, are o distanta mica fata de locul 4, ocupat de Simona Halep, astfel ca in primele saptamani ale anului ne putem astepta la o urcare a sportvei noastre pe locul al treilea al clasamentului.

Programul sportivelor noastre in primele zile ale anului vor cuprinde turneele de la Shenzen si Brisbane. Astfel, Irina Begu va deputa in noul sezon la Brisbane, in Australia iar Simon Halep, Monica Niculescu si Sorana Cirstea vor evolua la Shenzen, in China.