Problemele lui Halep par a fi de ordin psihic, nu fizic

Problemele lui Halep par a fi de ordin psihic, nu fizic

Un nou inceput de an dezamgitor pentru Simona Halep. In primele trei meciuri ale anului a reusit sa castige doar unul, pierzand in schimb in fata unor jucatoare slab cotate.

Din momentul in care a devenit o jucatoare de Top 4, asteptarile de la Simona Halep au fost in continua crestere. Toata lumea astepta o explozie intr-un Grand Slam.

Anul 2014 a fost unul bun pentru ea, neavand atata presiune pe umerii ei, Halep a reusit rezultate foarte bune in turneele de Grand Slam. De asemenea, si anul 2015 a fost unul relativ ok din punct de vedere al performantelor.

Insa, incepand cu 2016, ea nu mai era vazuta ca o speranta, ci ca o certitudine. Si toata lumea astepta trofeul suprem, un Grand Slam. Grand Slam care intarzie sa apara. A fost finala cu Sharapova de Rolland Garros, dar dupa acea finala, ea nu a mai reusit sa scape de presiune nici la turneul parizian.

2015 si 2016 au inceput la fel pentru Simona. Presiune din partea media, din partea specialistilor si chiar a fanilor. Toata lumea prevestea un Australian Open  de vis. Nu a fost inca asa, in ultimii doi ani, Halep fiind infranta la chiar primul meci.

Intotdeauna sunt discutii legate de accidentari sau forma fizica. Insa niciodata despre psihic.

Daca Simona a acumulat prea multa presiunea asupra ei? Are nevoie de un psiholog? Este capabila sa depaseasta aceasta de personalitate? Acestea sunt deocamdata intrebari fara raspuns …