O saptamana pana incepe Australian Open! Halep vrea istorie

O saptamana pana incepe Australian Open! Halep vrea istorie

A mai ramas putin timp pana la debutul primului Grand Slam al anului, Australian Open, acolo unde, cel mai probabil, Simona Halep va fi cap de serie nr.4.

Halep a inceput greu anul, cu o infrangere in optimile turneului de Shenzen, acolo unde a pierdut la Katerina Siniakova.

Vazuta cu scepticism de multi, aceasta eliminare prematura i-a acordat Simonei mai mult timp pentru a reflecta asupra Australian Open si, totodata, de a realiza ce a gresit la Shenzen.

De turneul de la Melbourne se leaga prima mare performanta a Simonei Halep la un turneu de Grand Slam, in 2014, ea reusind primul sfert de finala la un turneu de Mare Slem.Totodata, Australian Open este si singurul Grand Slam unde Halep nu a trecut de bariera sferturilor de finala niciodata.

Astfel, ne asteptam cu totii la o evolutie buna a Simonei si la depasirea, in premiera, a sferturilor de finala ale turneului de la Antipozi.

Pierde locul 4 WTA?

Totusi, in aceasta saptamana de pregatiri, Simona va avea emotii pentru locul sau in clasamentul WTA. Daca ea a ales o saptamana de antrenamente in dauna unui turneu, alte competitoare vor participa la Sydney in aceasta perioada.

In aceasta situatie de afla si Dominika Cibulkova. Jucatoarea slovaca, castigatoare Turneului Campioanelor in 2016, ii poate lua locul 4 Simonei Halep, daca se va impune in turneul de Sydney.

De altfel, Cibulkova este cea care a invins-o pe Halep, in 2014, in sferturile de finala de la Melbourne. Slovaca s-a impus cu 6-3;6-0.