Jean Padureanu s-a stins cu o mare durere pe suflet

Jean Padureanu s-a stins cu o mare durere pe suflet

Penultima zi a anului 2016 a mai adus o lovitura fotbalului romanesc, Jean Padureanu trecand in nefiinta la varsta de 80 de ani.

Considerat de unii “Contele Blatula”, de altii “Lordul”, Padureanu va ramane in istoria fotbalului nostru ca unul dintre cei mai longevivi presedinti de club, activand in conducerea Gloriei Bistrita timp de aproape 5 decenii.

Singura escapada de la echipa din nordul tarii a fost in 1995-1996 cand Padureanu l-a ajutat pe George Copos sa readuca Rapidul in elita fotbalului romanesc.

De altfel, ambele echipe conduse de Padureanu de-a lungul timpului, Rapid si Gloria Bistrita au disparut din peisajul fotbalului romanesc. Tata Jean s-a stins nemaiapucand sa isi vada marea iubire, Gloria Bistrita, inapoi in Liga 1.

O alta mare suparare a lui Jean Padureanu a fost condamnarea, in martie 2014, 3 ani si 4 luni de inchisoare in celebrul dosar al transferurilor. A fost eliberat in iunie 2015 dar deja trupul sau era slabit de problemele sanatate si supararrile aparute peste timp.

Jean Padureanu va fi inmormantat in prima zi a anului viitor, la Bistrita, conform unui comunicat dat de familia sa:

Cu adâncă durere în suflet anunţăm trecea spre veşnicie în noaptea de 29 decembrie 2016, ora 24,00, a celui care ne-a fost frate şi unchi, Jean Pădureanu! Pentru toţi cei ce l-au cunoscut şi preţuit ca om şi susţinător al fotbalului bistriţean şi românesc, care doresc să îşi ia rămas bun de la el, anunţăm că trupul neînsufleţit va fi depus astăzi, 30 decembrie 2016, începând cu ora 14.00, la Capela Cimitirului Evanghelic din Bistriţa de pe Bulevardul ”General Grigore Bălan” (lângă Domus). Mâine, 31 decembrie 2016 la ora 13,00, va avea loc Slujba de Priveghere (în aceeaşi locaţie), iar duminică 1 ianuarie 2017 de la ora 13,00 va avea loc slujba de înmormântare