Inca 2 Cazuri De Coronavirus Confirmate in Romania

Inca 2 Cazuri De Coronavirus Confirmate in Romania

Alți doi pacienți au fost testati pozitiv pentru testul de coronavirus, aducând numărul total de cazuri confirmate la trei pe teritoriul Romaniei.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății din România, a anunțat vineri, 28 februarie, că cei doi pacienți sunt din județele Maramureș (în nordul României) și Timiș (în vestul României), a informat Adevărul local. Amândoi s-au întors în țară săptămâna aceasta, din Italia.

Unul dintre cei doi pacienți este un bărbat în vârstă de 45 de ani din Maramureș, care s-a întors în România pe 25 februarie. Cel de-al doilea este o femeie de 38 de ani din Timișoara, care a revenit și în România în 25 februarie, din Bergamo. Vor primi tratament în centrele regionale. Primul caz de infecție cu coronavirus în România a fost confirmat oficial miercuri seara, 26 februarie. Este un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu un italian diagnosticat cu coronavirus după ce a vizitat România. Italianul de 71 de ani a vizitat România între 18 și 22 februarie și a fost diagnosticat după ce s-a întors în Italia. El a vizitat familia soției sale la Craiova și a avut mai multe întâlniri în Craiova și județul Gorj.

Până în prezent, 182 de pacienți suspecți au fost carantinați în România, în timp ce peste 8.200 au fost izolați acasă, potrivit informațiilor oficiale.

Sursa: https://www.romania-insider.com/two-more-coronavirus-cases-romania