Halep, pregatita de inceapa in forta noul sezon WTA

Halep, pregatita de inceapa in forta noul sezon WTA

A mai ramas putin timp pana la inceputul noului sezon WTA. Simona Halep a decis, ca în noul sezon , să nu participe la vreun turneu in Australia, tara unde se va disputa primul Grand Slam al anului, Australian Open. Astfel, sportiva noastra va evolua doar în China, la turneul de la  Shenzhen, așa cum a făcut-o și în  sezonul 2015.

Acest lucru poate fi privit ca fiind parte dintr-o superstitie a Simonei, ea incepand ultimele sezoane ori in Australia, ori in China. In ultimii 3 ani , Simona a jucat de doua ori in Australia si o data in China.

In 2015, ea a câștigat la Shenzhen , iar apoi a ajuns până în sferturile de finală la Australian Open.Ca o paralela, atat in 2014 cat si in 2016 , Halep nu a obtinut niciun trofeu inainte de turneul de la Melbourne,iar, anul acesta, a pierdut încă din primul tur la Australian Open.

În urma cu 2 ani, in turneul de la  Sydney, Halep a pierdut chiar în primul tur, în fața lui Madison Keys. Până la urmă, lucrurile au stat bine  la turneul de Grand Slam, când  Halep a ajuns până în sferturile de finală, la fel ca și în 2015.

Inceputul lui 2016 a insemnat o retragere de la turneul de la Brisbane,cauzata de o accidentare. La turneul urmator, de la Sydney, unde a ajuns pana in semifinale, pierzand in fata Svetlanei Kusnetova.

Turneul de Australian Open a insemnat si cea mai mare surpriza a anului in WTA, esecul din primul tur in fata chiezoaicei Shuai Zhang.