Halep poate parasi Top 4 chiar inainte de Australian Open

Halep poate parasi Top 4 chiar inainte de Australian Open

Simona Halep a fost eliminata in optimile de finala ale turneului de Shenzen, dupa ce a pierdut, in trei seturi, impotriva sportivei din Cehia, Katerina Siniakova.

In urma participarii la turneul de la Shenzen, Simona se va alege cu 30 de puncte in clasamentul WTA.

Interesant este faptul ca, urmatoarele doua sportive din clasamentul WTA,  Dominika Cibulkova și Karolina Pliskova, merg mai departe in turneul de Brisbane si vor evolua si saptamana viitoare, la Sydney ( unde Halep a atins semifinalele anul trecut).

Cum poate fi Halep depasita?

Calculele sunt destul de simple. Dominika Cibulkova are nevoie de cel putin doua finale jucate in urmatoarele doua saptamani pentru a deveni noul nr 4 WTA. Astfel, eliminarea acesteia mai devreme de finala in oricare din cele doua turnee ii asigura linistea Simonei Halep.

De partea cealalta, Karolina Pliskova are nevoie sa castige turneele de la Brisbane si Sydney pentru a o intrece pe Halep. La Brisbane. Pliskova si Cibulkova se pot intalni chiar in finala.

Revenind la surpriza cauzat de eliminarea Simonei, astazi, o alta mare surpriza a zguduit lumea tenisului feminin. Serena Wiliams a fost eliminata, tot in optimi, la Auckland ( Noua Zeelanda) de catre compatrioata Madison Brengle ( 72 WTA), cu scorul de  6-4, 6-7 (3), 6-4.