Galeriile granzilor, prezente aseara pe National Arena!

Galeriile granzilor, prezente aseara pe National Arena!

Daunazi, galeriile granzilor bucuresteni se duelau in derby-urile Steaua-Dinamo, Steaua-Rapid, Rapid-Dinamo. Acum insa, aceste dueluri fac parte din trecut. Aseara, pe Arena Nationala, Romania a fost surclasata de Polonia.

Insa, total neobisnuit a fost faptul ca fanii au scandat de la inceputul meciului pentru a incuraja echipa Romaniei. Totul pana la 1-0 pentru polonezi. Infiltrati in galeria poloneza, niste suporteri maghiari au inceput sa scandeze lozinci de  sustinere a rivalilor istorici, iar de aici la haos a fost doar un pas.

Suporterii polonezi au spart zidul de jandarmi si au patruns catre romani unde s-a iscat o bataie generala ce a fost cu greu oprita de fortele de ordine.

La inceputul partii a doua, mai multe torte au fost aprinse in peluza din spatele portii aparate de Fabianski, iar un banner afisat de ultrasii giulesteni “RAPID NU MOARE”, a fost primit cu aplauze de cei prezenti in zona. Din pacate, unele torte au ajuns si pe gazon, iar o petarda a explodat langa vedeta polonezilor, Robert Lewandovski.

Tot un grup de ultrasi, Peluza Sud Steaua, a afisat bannerul “FCSB nu e STEAUA” , aluzie clara la situatia actuala a clubului ce in 1986 scria istorie la Sevilla. Patronul ros-albastrilor, Gigi Becali, nu a fost impresionat de banner, declarand :” Eu nu cedez în fața unor derbedei care sunt manipulați de puteri oculte“.

Exceptand partile negative a lucrurilor intamplate aseara, aceste bannere afisate de galeriile bucurestene, nu fac decat sa ne produca o stare de nostalgie gandindu-ne la frumoasele atmosfere,create de galeriile echipelor,  de la derby-urile bucurestene ce se jucau in urma cu ceva ani.