“Du-te Dica” vs “Apara Duckadam”in razboiul FCSB vs CSA

“Du-te Dica” vs “Apara Duckadam”in razboiul FCSB vs CSA

Lupta parca interminabila intre FCSB si CSA este subiectul momentului in fotbalul romanesc. Se asteapta de la o zi la alta ca Gigi Becali sa schimbe numele echipei pe care o patroneaza.

Aproape zilnic apar acte noi, unele de partea lui Becali, alte de partea lui Talpan. De asemenea, zilnic apar pareri pro si contra fiecarora din cei mentionati mai sus.

“Noi pentru cine am jucat?”

Cu siguranta, in urma acestui scandal, singurul care pierde este fotbalul romanesc. Pentru ca, indiferent de numele echipei pe care o sustinem, trebuie sa recunoastem ca Steaua este cea mai galonata echipa din fotbalul romanesc.

Insusi marele rival al Stelei, Marius Sumudica a recunoscut impactul negativ pe care acest scandal il are asupra fotbalului nostru.

Dar, cel mai rau lucru este ca s-a creat discrepante intre legendele Stelei. Fie ca vorbim de generatia ’86 sau de generatia 2006, aceste generatii au scris istorie pentru gruparea ros-albastra.Daca majoritatea jucatorilor ce au castigat Cupa Campionilor in 1986 sunt de partea Armatei, generatia “Uefantastica” este clar de partea FCSB, echipa lui Becali.

Prin vocea golgheterului din acea perioada, Nicolae Dica, fost si antrenor secund in mandatul lui Mirel Radoi la FCSB, cel care era  capitan in 2006, uefantasticii isi pun o intrebare logica:“Noi pentru cine am jucat?”

De asemenea, tinerii fani ros-albastrii sunt in dubiu. Au crescut cu ” du-te Dica, du-te” pe retina si cu Steaua in suflet. Pentru ei, Dica, Radoi si Goian sunt eroi. Pe Tudorel Stoica, Iovan, Majearu ii stiu doar dupa Youtube. Iar jucatorul exponential al finalei de la Sevilla, Helmuth Duckadam, este de partea FCSB, echipa lui Becali.

Cu stupoare insa, ne indreptam spre divizarea suporterilor stelisti: cei in varsta vor fi cu Armata, iar tinerii cu FCSB… Dar acesti tineri, vor putea spune ca tin cu STEAUA? Sau cu FCSB? Sau vor fi suporterii lui Becali ?