Doua egaluri in Europa League,unul bun si unul prost

Doua egaluri in Europa League,unul bun si unul prost

Asa cum ne-am obisnuit, joia este seara pentru Europa League. Aseara, reprezentantele Romaniei in grupele EL au disputat partidele din etapa a patra a competitiei. Am obtinut doua egaluri, unul ce poate fi considerat iar unul ce este echivalentul unui esec. Mai jos, vom discuta despre fiecare meci in parte.

F.C. Zurich-Steaua 0-0

Toate sperantele stelistilor pentru calificarea in primvara europeanu stateau in acest meci. Impotriva unui adversar modest, care cu foarte mult noroc a scapat neinvins la Bucuresti. Toate lumea era sigura de victorie, insa nu a fost asa.

Cu toate ca Steaua a dominat partida, tabela de marcaj a ramas nemodificata. O seara trista si sanse aproape nule. Cu doar 3 puncte si locul 4 in grupa, doua victorii cu Villareal si Osmanlispor par ceva  de domeniul SF. S-a vazut clar ca, cu toate ca au un grup de jucatori valorosi, bucurestenilor le lipseste ceva in jocul lor: omogenitatea si un numar “10”.

Astra-Viktoria Plzen 1-1

O echipa de “bunici raniti”. Asa putem descrie echipa lui Sumudica.  Majoritatea jucatorilor trecuti de 30 de ani, probleme mari financiare, criza de rezultate…in campionat. Spun doar in campionat pentru ca, in EL Sumudica reuseste cumva sa isi motiveze baietii care, pe langa cele patru puncte castigate in  dubla cu cehii si-au asigurat si banii pentru plata restantelor financiare.

Si culmea: au sanse mai mari de calificare in primavara europeana decat echipa care le-au luat cei mai buni jucatori. Si vor mai lua unul,pe cel mai important: Denis Alibec.

Cum ar fi ca, Alibec sa aiba o contributie la calificarea Astrei in primavara dar, totusi, ca urmare a transferului la Steaua sa priveasca meciurile din primavara europeana la televizor in cazul necalificarii Stelei?