Diferențe între vaccinurile Johnson & Johnson, Pfizer și Moderna COVID-19

Diferențe între vaccinurile Johnson & Johnson, Pfizer și Moderna COVID-19

Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a solicitat joi, împreună cu Food and Drug Administration, autorizația de utilizare de urgență pentru vaccinul COVID-19 al dozei unice al companiei.

Vaccinul J & J a fost sigur și a oferit o protecție puternică împotriva COVID-19 moderat până la sever, conform rezultatelor preliminare ale unui studiu internațional masiv.

Nu a apărut la fel de puternic ca concurenții cu două doze făcute de Pfizer și Moderna, o constatare care poate fi mai multă percepție decât realitatea, având în vedere diferențele dintre modul în care au fost testate fiecare.

Vaccinul J & J este un vaccin vector adenovirus. Funcționează luând o bucată de ADN din proteina vârf COVID-19 și injectându-l într-un adenovirus, un tip de virus implicat de obicei într-o răceală obișnuită. Cu toate acestea, în acest caz, adenovirusul a fost modificat genetic, astfel încât să nu se poată replica și poate acționa doar ca purtător sau vector.

Combinația dintre virusul vector și ADN COVID-19 este apoi injectată în organism, unde celulele umane citesc ADN-ul COVID-19 și încep să reproducă proteinele spike. Sistemul imunitar uman recunoaște apoi acele proteine ​​spike și le distruge.

„Nu veți obține o infecție din vaccin, adenovirus sau COVID din vaccinurile vectoriale virale”, a spus dr. Paul Schulz, specialist în boli infecțioase Norton Healthcare.

Această tehnologie este ușor diferită atât de vaccinurile Moderna, cât și de cele Pfizer, care se numesc vaccinuri ARNm.

Aceste produse folosesc ARN în loc de ADN, un cod genetic ușor diferit. Aceste produse iau ARN din proteina spike COVID-19, o amestecă în soluție lipidică și o injectează în celulele umane. Corpul recunoaște codul (ARNm) și începe să reproducă vârfurile. Din nou, sistemul imunitar uman le recunoaște și le distruge.

În toate cele trei vaccinuri, sistemul imunitar își amintește cum arată vârfurile și cum să le distrugă, facilitând combaterea unei infecții reale.

„Undeva de-a lungul liniei, știi, se desfășoară activități similare”, a spus Schulz. „Poate este o diferență în punctul de plecare.”

Conform datelor studiului, se spune că unica lovitură a lui J & J este eficientă la 66% în prevenirea COVID-19 moderată până la severă. Combinația Pfizer și Moderna în două fotografii s-au dovedit a fi eficiente cu peste 90%.

Deși numărul pare să fie diferit, dr. Schulz a declarat pentru WAVE 3 News că toate cele trei vaccinuri s-au dovedit până acum 100% eficiente în prevenirea spitalizărilor și a decesului din cauza COVID-19.

„Cred că cel mai bun vaccin este cel pe care ai șansa să-l primești”, a spus Schulz. „În timpul unei pandemii, nu doriți să fiți prea hotărâți cu privire la ce vaccin ajungeți până la punctul în care ajungeți să întârziați imunizarea la o cantitate semnificativă de oameni”.

FDA le cere consilierilor săi independenți să dezbată public toate datele din spatele vaccinului cu doză unică – la fel cum au fost puse sub microscop concurenții săi – înainte de a decide dacă va aprinde o a treia opțiune de vaccinare în SUA.

Sursa: https://www.wave3.com/2021/02/05/differences-among-johnson-johnson-pfizer-moderna-covid-vaccines/