Cum va fi vremea de Craciun si de Anul Nou?

Cum va fi vremea de Craciun si de Anul Nou?

In ziua de Craciun se vremea se anunta a fi blanda decat valorile normale in aceasta perioada a anului. In schimb, de Anul Nou se anunta temperaturi foarte scazute, sub media de pana acum a acestei ierni.

 Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitații, mai ales sub formă de ninsoare în Transilvania, Maramureş și la munte și mixte în Crișana, Banat și jumătatea de nord a Moldovei. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și precipitații slabe, îndeosebi sub formă de ploaie, vor fi doar pe arii restrânse. Izolat se va forma polei. Vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, cu viteze mai mari pe creste. Din punct de vedere termic, vremea se va încălzi astfel încât, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 1 grad. Pe spaţii mici, mai ales dimineaţa, va fi ceaţă.

 În noaptea de Revelion, 31 decembrie spre 1 ianuarie va fi ger. Vor fi temperaturi de -10 și -12 grade, iar în depresiuni posibil chiar să ajungă la -15 grade, informează România TV.Condiții de ceață vor fi în zonele joase din relief, iar unde temperaturile sunt mai coborâte, ceața se va asocia cu depunere de chiciură.În zonele de munte, vântul va mai avea unele intensificări, mai ales la înălțimi mari.

Potrivit România TV, la sfârsitul zilei de 2 ianuarie, dinspre Europa Centrală, extremități noroase se vor apropia de zona geografică a României cu ninsori trecători și lapoviță sau ploaie.