Copiii din familiile sarace sunt predispusi la depresii!

Copiii din familiile sarace sunt predispusi la depresii!

Copiii din familiile mai sarace sunt mai susceptibili in a experimenta schimbari  de conectivitate in creier, care le-au adus un risc mai mare de depresie, in comparatie cu copiii din familiile mai bogate. Aceasta este concluzia noului studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Washington, Scoala de Medicina din St Louis, MO.

În primul rând autorul studiului Deanna M. Barch, PhD, presedinte al Departamentului de Psihologice & Brain Sciences Arte si Stiinte, si colegii publica concluziile lor in American Journal of Psychiatry.

Studiul se bazeaza pe cercetari anterioare de echipa a publicat anul trecut, care a constatat că copiiilor crescuți în sărăcie s-au redus volumele de materie gri si alb in creier, in comparatie cu cei crescuți în familii mai bogate.

In plus, au descoperit ca astfel de modificari ale creierului au fost legate de performanțele academice mai sărace.

Pentru acest ultim studiu, echipa a fost stabilita pentru a investiga dacă sărăcia din copilarie poate duce de asemenea  schimbari la creier  care influențează starea de spirit si riscul de depresie, dat fiind faptul că, copiii crescuți în familii sărace tind să aiba un risc mai mare de boli psihiatrice.

Copiii preșcolari mai saraci,  au  risc de depresie  mai mare la vârstă de 9 sau 10 ani

Echipa a calculat nivelul sărăciei copiilor care utilizează un raport de venit la nevoi, care reprezinta marimea unei familii si venitul anual.

Între vârstele de 7-12 ani, copiii au suferit imagistica prin rezonanta magnetica (fMRI), care a permis cercetatorilor sa analizeze conexiunile creierului in hipotalamus – regiune importanta pentru invatare, memorie si reglarea stresului – si amigdala – o regiune asociată cu stres si emotie.

In comparatie cu copiii prescolari din familiile cu venituri mai mari, cele care provin din familii cu venituri mai mici au demonstrat legături mai slabe între hipocampus stanga si dreapta cortexul frontal superioară, precum și conexiuni slabe între amigdala dreapta și girusul lingual dreapta.