Căldură sau gheață? Care să fie utilizate pentru dureri de spate, intinderi musculare, și multe altele

Căldură sau gheață? Care să fie utilizate pentru dureri de spate, intinderi musculare, și multe altele

Dureri de spate, crampe, dureri de cap. Unele dureri se pot imbunatati cu caldura, in timp ce altele beneficiază de frig. Iată cum se găseste temperatura potrivită pentru necazurile tale.

Căldură sau gheață?

Recent, după un antrenament agresiv, am observat că șoldul meu este strâmt și inflamat. Câteva zile de stretching nu au adus nici o ușurare, așa că am încercat un tampon de încălzire pentru a desface lucrurile. Când medicul meu a recomandat gheață în schimb, am fost surprins. Dar, MD mea avea dreptate în cele din urmă, a fost un pachet rece, cel care a vindecat durerea mea.

Eu nu sunt singur în a fi sigur când este mai bine să se folosească frigul sau căldura pentru anumite dureri și leziuni. “Există cu siguranță confuzie, chiar și pentru medici, pentru că pur și simplu nu sunt prea multe dovezi clare pentru a ghida medici într-un fel sau altul”, spune Anne Rex, DO, o specialista in ingrijire primara si medic de medicina sportiva de la Clinica de Sport si Sănătate din Cleveland.

O regulă bună pentru determinare a ceea ce vom folosi este de a lua în considerare calendarul prejudiciului. Este o rana noua? “Cand vine vorba de durere acută, inflamație, și umflarea, gheața tinde să câștige afară”, spune Dr. Rex. Frigul încetinește fluxul sanguin la un prejudiciu, reducerea durerii și umflarea.

Caldura, pe de altă parte, crește fluxul de sânge și oxigen, ajutând la repararea tesuturilor deteriorate, care poate face o alegere mai bună pentru probleme mai vechi sau cronice fac. “Pentru un prejudiciu care e mai vechi de șase săptămâni, de căldură poate ajuta reporni procesul de vindecare”, spune Evie Vlahakis, un terapeut fizic în New York City. (Notă: Dacă aveți diabet zaharat sau orice probleme circulatorii, cum ar fi boala lui Raynaud, discutați cu medicul dumneavoastră.)