Avem si romani valorosi! Florin Andone, jucatorul lunii in Spania

Avem si romani valorosi! Florin Andone, jucatorul lunii in Spania

Atacantul roman al echipei Deportivo La Coruna, Florin Andone, a fost desemnat jucatorul lunii decembrie in prima liga spaniola. Atacantul nostru a fost urmat de Lionel Messi ( FC Barcelona) si de Vitolo (Sevilla).

Extrem de emotional, aflat la unul din cele mai importante premii individuale din cariera, jucatorul plecat de la 10 ani in Spania a declarat: ”Pentru mine este ceva extraordinar. Nu mi-am imaginat niciodată că voi putea ajunge la acest nivel. Este o adevărată plăcere și țin să le mulțumesc colegilor mei pentru că m-au ajutat să ajung aici. Eu am avut mereu încredere în mine. Nu m-am mulțumit niciodată cu puțin, mereu îmi doream mai mult. Pentru mine nu este un obiectiv să fiu cel mai bun, eu sunt un jucător care muncește pentru echipă.În La Liga Santander sunt cei mai buni jucători din lume, nivelul este foarte ridicat, exigenţa este maximă şi trebuie să ţii cont de cele mai mici detalii ca să obţii cele trei puncte, ca să faci meciuri bune, iar la nivel individual să progresezi în fiecare zi. Cred că suntem pe o linie ascendentă, ne cunoaștem mai bine, suntem mai uniți, mai compacți și le mulțumesc din nou colegilor”.

Florin Andone s-a transferat in vara lui 2016 de la Cordoba la Deportivo la Coruna pentru 4,7 milioane de euro, devenid cel mai scump jucator vandut de gruparea andaluza si totodata cel mai scump transfer al galicienilor din ultimii 10 ani.

Dupa un inceput greu, incepand cu etapa a 10-a Florin Andone pur si simplu a explodat, inscriind 6 goluri in ultimele 6 etape din La Liga, 3 dintre acestea in luna decembrie.