Americanii Evacueaza Vasele Care Au Calatorit in Locatiile Infestate Cu Coronavirus

Americanii Evacueaza Vasele Care Au Calatorit in Locatiile Infestate Cu Coronavirus

Publicatia online The New York Times a publicat azi 15.02.2020 un articol referitor la un vas american unde au fost infectati peste 40 de americani cu temutul Coronavirus. Citiți cele mai recente actualizări despre focarul de Coronavirus aici.

In Yokohama, Japonia – Statele Unite vor evacua americanii de pe nava de croazieră care a fost pusă în carantină de mai bine de o săptămână în Japonia , din cauza infecțiilor cu coronavirus la bord, a declarat sâmbătă ambasada Statelor Unite la Tokyo americanilor la bordul navei.

Duminică, pentru cei care doresc să se întoarcă în Statele Unite, va ajunge un zbor charter, potrivit unei scrisori a ambasadei trimise prin e-mail către pasagerii și membrii echipajului american. Sute de americani sunt pe navă.

„Recunoaștem că aceasta a fost o experiență stresantă și rămânem dedicați să oferim tot sprijinul pe care îl putem și să vă vedem în siguranță și rapid reîntâlniți cu familia și prietenii din Statele Unite”, se arată în scrisoare.

Autobuzele vor muta americanii și bunurile lor de pe navă în avionul închiriat, iar evacuații vor fi analizați pentru simptome înainte de îmbarcare, se arată în scrisoare. Avionul va ateriza la Baza Forțelor Aeriene Travis din California. Unii pasageri vor continua apoi spre Baza Forțelor Aeriene Lackland din Texas.

Conform scrisorii, americanii simptomatici care nu se pot îmbarca în zbor vor rămâne în Japonia. Cel puțin 40 de americani au fost deja scoși de pe navă după ce au fost infectați cu virusul ucigas, capul de lista al anului 2020.

Sursa: https://www.nytimes.com/2020/02/15/world/asia/japan-cruise-ship-coronavirus.html