Alegeri Parlamentare:Calendare religioase cu sigle de partide

Alegeri Parlamentare:Calendare religioase cu sigle de partide

V-ati imaginat vreodata cum arata niste calendare religioase cu sigla PSD in centru? Sau a PMP?

Imaginatiile celor responsabili cu campaniile electorale ajung uneori la ganduri neimaginabile. De exemplu, in judetul Arges, in aceste zile se impart calendare cu sigle de partide.

Domnisoare tinere, dragute, echipate cu rucsace pline de astfel de materiale promovabile se plimbau astazi prin Pitesti, sau pe la portile marilor firme din oras si imparteau calendare trecatorilor. Dar nu obisnuitele calendare de buzunare, prezente la orice campanie electorala. De aceasta data, s-a recurs la plasarea siglei partidului pe calendarul Ortodox.

Evident, persoanele care primeau aceste materiale erau de-a dreptul socate de ceea ce vedeau. In orasele principale ale judetului, Pitesti, Mioveni si Topoloveni, calendarele distribuite au purtat cu ele sigla PSD.

In sudul judetului insa, in mediul rural, alt partid a actionat in mod asemanator. Cei de la PMP au recurs la aceeasi metoda de a se promova, gandindu-se probabil ca la tara sunt mai multe persoane ce merg la Biserica. Sau PSD si PMP au acelasi sef de campanie?

Ce este drept insa, este faptul ca Biserica nu si-a dat acordul pentru aceasta promovare.

psd

„Nu ştiu dacă există acordul Bisericii. Cele 5.000 deexemplare au fost distribuite în Piteşti, Topoloveni şi Mioveni, acolo unde e populaţie mai multă. La oraşe nu prea merge toată lumea la biserică. La ţară, de regulă, femeile iau calendare de la preot.  E primul an când împărţim şi calendare, alături de programul de campanie şi o broşură de prezentare a candidaţilor. Din ce am înţeles eu, Biserica le dă prea târziu, iar preţurile acestora variază între 10 şi 20 de lei. În unele zone, calendarele sunt prea puţine în comparaţie cu populaţia, iar în unele mai multe. Astfel, s-au gândit colegii mei, fiind şi în preajma sărbătorilor, că oricine are nevoie de un calendar. Noi am distribuit doar în Argeş. Nu ştiu dacă au fost tipărite şi pentru alte judeţe. Am văzut că şi alte partide au împărţit calendare. În cendare sunt trecute sărbătorile legale. E un produs de calitate şi de bun gust. Nu se face campanie. Nu scrie nicăieri : votaţi! Are sigla PSD, dar nu scrie votaţi”, a declarat Ion Georgescu,seful campaniei PSD Arges, informează Gândul.