6 coafuri inspirate, care ascund psoriazisul scalpului

6 coafuri inspirate, care ascund psoriazisul scalpului

Psoriazisul afecteaza intre 2 si 5 la suta din populatia generala si,din aceste grup, 79 la suta prezinta simptome pe pielea scalpului lor”, spune Steve Pullan, un trichologist (persoana specializata in par si sanatatea scalpului), la Clinica Philip Kingsley din New York.

“In esenta, psoriasis, o dermatoza inflamatorie, este o cifra de afaceri rapida a celulelor in epiderma”, a mai spus Pullan. Pruritul, exfolieri, iritatie si uneori chiar ruperea parului sunt, de asemenea, simptome comune ale psoriazisului scalpului.

In functie de gravitatea afectiunii, marcile pot aparea oriunde pe scalp, inclusiv in spatele urechilor, pe partea din spate a gatului si chiar de-alungul liniei parului ceea ce face chiar mai mult o provocare gasirea unei cofuri care poate masca aparitia psoriazisului.

Reamintim pentru cei ce nu stiu, ca,  psoriazis  este o boala de piele, care se manifesta prin matreata insotite de mancarime si pete rosii de dimensiuni diferite pe piele. Regiunile afectate frecvent fiind zona articulatiilor genunchiului, cotului ca si pielea capului.